fredag 4 december 2009

La dolce vita

Se det framför dig: I ett minimalt kök står en maximal människa och multitaskar fram både tomatsoppa och saffransbiscotti. Ugnen är lika liten som allt annat i köket så skorpskivorna får ligga på hög på plåten som uppenbarligen inte är av arlaköksmått. Medan människan travar skorpor nynnar hon på den här helt maniskt medan hon ser fram emot att svulla halvbakade skorpkanter som inte fick plats i andra ugnsladdningen.
Hon blir lite glad när hon inser att det är fler än hon som hör mercirösterna i huvudet. Hon blir även glad för att hon fått en present idag, en stor Elvisgitarr med en massa popcorn i. Slå den om du kan. Ett tag funderar hon på att para gitarren med
Elvispezkittet och kanske få små ja vad?

Mindre glad blir hon när hon pallrar sig ut till apoteket och ica. Planen, hostmedicin och att hinna till ica innan alla äckliga fredagsshoppare, spricker. Efter en stund i kö kommer geniet på att kaffet är slut och får ta en runda och en kö till. Hon tar det med ro, hon har ju inte bråttom. Precis när det är dags att packa påsen börjar en hostattack som utökar människans privata sfär till den tredubbla. Hade hon inte varit så upptagen med att hosta hade hon grymtat lite. Hostattacken fortsätter nonstop hela vägen hem. En gång dreglar hon till och med.

Den som ändå hade hennes liv!

Inga kommentarer: