fredag 19 mars 2010

Beatrice Ask däremot ÄR ett skämt.

Vår justitieminister, som för övrigt är ekonom och inte ett dugg jurist, har fått en snilleblixt. Detta väcker så många frågor hos mig att jag inte riktigt vet var jag ska börja. Jag försöker i alla fall:

Kära Bea:

1) Du vill att folk ska skämmas på torget. Det är en kreativ idé. Lite som skampålen som avskaffades 1855, för övrigt samma år som man insåg att spöstraff inte fyllde någon preventiv funktion och avskaffade även detta. Man insåg även detta år att dödsstraff inte var the shit när det kom till påföljder för rån.

2) Nu tänkte jag citera wikipedia lite angående bevisbörda: "Inom straffrätten är det alltid åklagaren som har den fulla bevisbördan för att den tilltalade har handlat på det sätt som åklagaren påstår samt att agerandet inte varit straffritt. Det innebär vidare att den tilltalade betraktas som oskyldig tills motsatsen bevisats av åklagaren. Hur tänkte du här?? Hur går dina ekonomtankar kring att vissa av de misstänkta faktiskt är oskyldiga? Ska man gå ut på torget och ta tillbaks allt när man inser sitt misstag? Tar du snacket med deras fruar, barn och arbetsgivare?

3) Förtal är ett i Brottsbalken straffbelagt brott. I ett land där brottsprovokation inte är tillåtet kan väl rimligtvis inte förtal vara det heller? Om staten tillåts begå brott mot potentiella(!!) brottslingar så spricker ju allas våran rosaskimrande bubbla om likhet inför lagen.

4) Ja, att köpa sex är brottsligt, det är väl det enda vi är överens om MEN då undrar jag lite; finns det verkligen inte värre brott än så? Varför ska vi hänga ut just sexköpare men inte pedofiler, våldtäktsmän, mördare, hustrumisshandlare? Varför är det just sexköparna som ska hängas ut? Är det nåt personligt? Eller ska alla lagbrytare få klatschiga kuvert i diverse färger? Kommer gemene mans brevskörd se ut som en prideflagga till slut?

5) Det här förslaget peppar folk att skapa mobbar och ta lagen i egna händer, vilket inte är särskilt varken korrekt eller produktivt. Vad händer om jag blir skitsur på alla som kör stadsjeep (blir och blir, jag är redan det) och bestämmer mig för att skicka egna lila kuvert till varenda en av dem?

6) Det rådde en ideologi under tidigt nittonhundratal som ledde till att judar fick antingen davidsstjärnor eller skällsord i stil med "grisar" målade på dörren. De här symbolerna kunde avgöra huruvida dessa människor blev förde till koncentrationsläger och i värsta fall ihjälgasade. Hur ställer du dig till den ideologin? Är det nåt du känner att du vill förknippas med?

7) På Aftonbladets fråga:"Men om ett barn öppnar brevet?" svarar du: "Det är nog lika bra att dottern får veta vilken typ hon har till far. Man måste tänka på att inte skydda fel faktor. Om det är en dotter som blivit utsatt för övergrepp av sin far kanske brevet ger henne mod att berätta." Det här kanske är det konstigaste jag hört någon säga någonsin. Det är NOG lika bra? NOG? Får veta vilken typ hon har till far? Vilken typ? Det vet man ju inte! Människan ifråga skulle i det här kuvertet få en delgivning om MISSTANKE!! Är det lika bra att hon får veta att hennes pappa, som för den delen inte alls behöver ha våldfört sig på sin dotter, vad är det som säger att han måste vara både incestuös och pedofil OM han nu ens har köpt sex?, KANSKE är en typ? Eventuellt?
Och i så fall; Varför skulle ett gredelint kuvert få henne att berätta? Man kanske inte ens borde gå in på barnpsykologi som ekonom. Kanske inte juridik heller. Kanske inte ens bli justitieminister.

8) Du tror att skammen är bättre än fängelse. Se punkt två. Det där med bevisbörda. Man får i alla fall en rättegång innan fängelsestraffet.

9) Du säger: "Det är inte många som vill bli upptäckta med byxorna nere". Funderat på att bli ståuppare?

10) Varför ska vi vara tillmötesgående mot de som kränker människor? säger du (tydligen upprört enligt AB). Ja du tant justitieminister... Är det inte så att alla brott med ett offer är kränkande? Låt oss helt avskaffa all form av värdighet hos alla människor som kanske begått nåt brott, varför inte liksom? De är ju säkert typer allihop.
11) Vad har ens grannar för rätt att veta om man är misstänkt för sexköp? Jag vet inte ett skit om mina grannar och skiter högaktningsfullt i om de köper sex eller inte. Vem är man att döma och vad har de för moraliska skyldigheter gentemot mig? Eller dig?

12) Du ska stämma av med dina kollegor säger du. De tycker att du är lite vild. Du är inte ett dugg vild, du är fullkomligt jävla skogstokig människa!!!

12 var som en klipsk kvinna som du säkert noterat inte en fråga utan mer ett smärre utlopp för min oerhörda frustration över att inte få rösta i riksdagsvalet.

Inte ett dugg högaktningsfullt utan snarare totalt förundrat

/Gemene Bajs

3 kommentarer:

BeRKA sa...

Ja då är det bara att inskaffa en massa gredilina kuvert som man sen kan skicka till utvalda politiker (och SUV-ägare).

Mella sa...

Go go go

Daniel Johansson sa...

Undrar om hon själv har rent mjöl i påsen, såg dessa videos.....om något riktigt stort man tystat ner...hmm..som annars allvarligt skadat sverige med tanke på att polis/åklagare/skl/hsan/socialstyrelsen/fsk,landstingspolitiker/läkare, med många mfl hade kommit ordentligt vid skampålen.

Kanske lämpligt att göra en "groda" och sedan avgå....

http://www.youtube.com/watch?v=aHQrbgI9Fxg


http://www.youtube.com/watch?v=uCOvH08MY_Y

Mvh Daniel Johansson journalist