lördag 11 oktober 2008

Demonstrera mera

Den fjärde oktober demonstrerade diverse djurrättsmänniskor för att göra djursex brottsligt. Det är vackert att folk engagerar sig men jag kan inte för mitt liv fatta vad det skulle göra för skillnad. Ligger du med djur så vet du nog att det inte är okej. Åker du dit så är nog skammen gentemot omgivningen ett större straff än dagsböter. Pedofili, våldtäkter, människohandel och rån är straffbart. Och?

4 kommentarer:

KellyKorv sa...

nåt jag tycker är skrämmande är att köttätare utan att blinka demonstrerar för en kriminalisering av sex med djur. stora djur skadas ju troligtvis inte av att bli penetrerad av en människokuk. däremot skulle ju div smådjur skadas. men en köttätare begår ju dagligen övergrepp på djur genom att plåga och mörda dem.... om än i andra hand. nån annan gör smutsjobbet.

sen tycker jag å andra sidan att det borde vara olagligt att ha sex med djur för att på nåt vis fånga upp människor med ett skrämmande behov av att ha sexuell makt över individer som inte kan säga nej. och det borde även vara förbjudet att sälja film med djursex för det känns som en industri som bara skadar djuren ytterligare. men så äter jag ju inte kött heller och blir glad ju mindre djur som skadas.

RaQ sa...

Nu misstänker jag iofs att de flesta som demonstrerade den dagen är veganer/vegetarianer, eller fan, det har jag ju ingen aning om. Att äta kött och vara med i djurens rätt går ju inte riktigt hand i hand...
Naturligtvis borde det vara olagligt att ligga med djur och att tillhandahålla djursex på film men jag tror fortfarande inte att en demonstration gör varken till eller från. Med dagens straffsatser blir det max dagsböter och då tror jag fortfarande att skammen är ett större straff. Tänk dig sälv att behöva förklara random snusk med random gård-/husdjur för din omgivning.
Jag skulle vilja veta hur många i Sverige som faktiskt ligger med djur.

KellyKorv sa...

det är faktiskt ganska många som är med i djurens rätt trots att de äter kött, enligt min uppfattning. men de försöker ju å andra sidan fånga in så många som möjligt genom att vara så pass breda att de kan få medlemmar lite här å var, för att skapa ännu större opinion eller vad man ska säga.

det jag mest har reflekterat över att att väldigt många köttisar finner det mycket upprörande med tidelag och annat djurplågeri när de sedan i samma veva kan köpa en korv och trycka i sej. äter man kött kan man väl ändå ta det för vad det är liksom. smärtfri död och icke plågsamma transporter existerar ju knappast. om folk vill blunda för det så fine, men det känns så sjukt falskt att hålla på å engagera sej och fördöma "annat" djurplågeri då. menmen... det är väl bra nånstans att folk i alla fall försöker bry sej.

och nä självklart hjälper det sällan med demonstrationer. eller har det ens hjälpt nån gång?

så länge tidelag inte är förbjudet, förutom om djuret kommit till skada, så är det ju ingen som behöver skämmas över sitt beteende. att dömas för djurplågeri är troligtvis inte lika skamligt som en eventuell dom mot sexuella övergrepp mot djur.

RaQ sa...

Som köttätare kan man ju skänka en peng till djurens rätt och köpa sig lite samvete.
Oavsett om tidelag är olagligt eller inte krävs det ju ett avslöjande för att utdöma ett eventuellt straff och själva avslöjandet tror jag är värre än ett presumtivt straff.
Naturligtvis är det ju självklart att det ska vara olagligt med tidelag men med tanke på att det var tillåtet att spöa skiten ur sitt eget barn tills för snart trettio år sedan så kommer väl en lag även mot tidelag nångång framåt flygande bilar- och hushållsroboteran.